TRST-1-

TRST-1- (TRADING STRATEJISI-1-)

Burada 5 adet indikatör kullanılacak. Fiyat grafiklerine günlük bakılacak. Bu 5 indikatörde al sinyali verdiğinde alım yapılacak. Yani sadece biri al verdiğinde değil.


1) Data serisi üzerine aşağıdaki indikatör ekleniyor.

A:=MOV(C,21,ZL);
B:=HHV(A,10);
D:=LLV(A,10);
(B+D)/2

Şekil olarak aşağıdaki görüntü ortaya çıkıyor. Fiyat çizginin üzerine çıkarsa alım yapılıyor.



2) Yeni pencereye aşağıdaki indikatör eklenecek.

B:=TS(10);
if(B>0,B,0);{HİSTOGRAM YEŞİL}
if(B<0,B,0);{HİSTOGRAM KIRMIZI}
if(B>0,B,0);if(B<0,B,0);
-5{mavi renk kalınlık 2}

Görüntü bu şekilde ortaya çıkıyor.


Sıfır seviyesi üzerinde olan yeşil bölge yukarı yönü temsil ediyor. Mavi yatay çizginin yukarı geçilmesi ise data serisine eklediğimiz ilk indikatör ile beraber değerlendirildirilerek al yönünde sinyal almamızı sağlıyor.

3) Yeni pencereye aşağıdaki indikatörü ekliyoruz.

A:=-1*MDI(14);
B:=REF(HHV(A,10),-1);
D:=REF(LLV(A,10),-1);
A; {yeşil}
B;{mavi}
D;{kırmızı}
(B+D)/2{beyaz kesik çizgi}




Farklı renklerde 4 adet çizgi görünüyor. İndikatörümüz yeşil renkli olan çizgi.
Yeşil çizgi, beyaz kesik çizgi üzerinde kaldıkça ana yönün yukarı olduğu görülüyor. Yeşil çizgi mavi çizginin üzerinde olduğu müddetçe kısa vadeli alım yapılabilir. Burada dikkat edilirse özellikle diplerde ve destek bölgelerinde işlem hacmi yükselmişse yeşilin kırmızıyı yukarı kırmasıda riskli olmakla beraber alım için fırsat vermektedir.

4) Yeni pencereye OBV indikatörünü yeşil renkte ekliyoruz. OBV üzerinede 7 periyotluk basit hareketli ortalamasını kırmızı renkte ekliyoruz. Yeşilin kırmızı üzerine çıkması al sinyali olarak değerlendiriliyor.



5) Yeni pencerede 20 periyotluk CCI göstergesini ekliyoruz. Dileyen üzerine 5 periyotluk üssel hareketli ortalamasınıda ekleyebilir.         




CCI de dikkat edeceğimiz nokta "-100" yada "0" yada "+100" seviyesinin yukarı kırılıp kırılmadığıdır.
Şimdi gelen al sinyallerinin yerlerini belirleyelim. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur. Eklemiş olduğumuz indikatörlerin birbirini teyit amaçlı olarak kontrol edilmesi gerektiği. Yani aynı anda sinyal üretmiş olması. İndikatörün bir tanesi 2 bar önce al sinyali verdiyse almıyorsunuz. Diğerleride al verdikten sonra alım yapıyorsunuz. Örneğin aşağıdaki grafiği inceleyelim.



Yukarıdaki grafikte al sinyallerinin teyit edilerek pozisyona girilen yerleri dik kalın beyaz çizgi ile belirttim. Bir tanesi hariç diğerlerinde yükselişin yakalandığı görülüyor. Ard arda zararlar, düşüşlerde görülebilirdi. Bu grafik sadece stratejinin nasıl çalıştığını göstermek için hazırlandı. Amacımız yukarı yönlü fiyat hareketini indikatörler yardımıyla tespit ederek fiyatı takip etmektir. Grafikleri matriks üzerinde inceleyerek, alıştırmalar yapmakta fayda var. 

                                                         Ali Erkan Tanacıoğlu
--------------------------------------------------------------------------------------------


“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. 

Burada yer alan değerlendirmeler, yorum ve  kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. 

Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”

KİTAP-MAKALE
Haftalık Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam46
Toplam Ziyaret745567